sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Retrontai!

Viime sunnuntaina innostuin käymään vaatekaapista läpi kaikki vaatteet, ja laittamaan kierrätykseen sellaiset, joita ei yksinkertaisesti tule enää ikinäkoskaan pidettyä. Yksi poisheitetyistä vaatteista oli (retrohtava) ruskeapohjainen kukkamekko. Pidin sitä viime kesänä melko paljon, mutta nyt (tilapäisessä mielenhäiriössä) päätin, että sekin kesävaate tulee olemaan kesällä liian iso. Harmikseni en ehtinyt napata siitä kuvaa, vaan vimman iskiessä kävin paiskaamassa vaatepussit keräyslaatikkoon. Kuitenkin näiden kynsien inspiraatio on ammennettu vaatteesta. :)

Siivouskohtauksen jälkeen kaivelin esiin lakkaukseen sopivia lakkoja. Ruskea lakka oli helppo valita, sillä Nails inc:in Oxford Street on kokoelmani ainoa ruskea cremelakka. El Corazónin sinapinkeltainen oli myös helppo valinta. Punaisen ja vihreän kohdalla sai jo hieman pähkäillä, mutta päädyin Essencen Fame Fatal ja Good Limes -nimisiin lakkoihin.
Koska inspiksen lähteenä toimi kukkamekko, niin pläräilin leimauskansiota lävitse oikeanlaisen leiman löytämiseksi. Sellainen löytyi Creative Shopin laatalta numero 31. Päätin toteuttaa kukkakuviot tekemällä niistä leimadecalit. Essencen kirkas Absolute pure toimi decalien pohjana. 
Lakkasin kaikkiin kynsiin ruskean lakan pohjalle. Decalit pääsivät koristamaan nimettömiä sekä keskareita. Mekossa oli myös kukkien seassa pieniä pilkkuja samoilla väreillä, mitä kukissa oli. Ja nyt musta tuntuu, että ois todellakin pitänyt ottaa kuva mekosta - en todellakaan osaa kuvailla sitä nätisti. :D  Decalit onnistuivat ihan kivasti, joten otin pilkkutikun käteen ja aloin koristelemaan loput kynnet. Jostain syystä tällä kertaa vuorovesi ja ilmankosteus olivat epäsuotuisat siihen puuhaan. Pilkut meni ihan vinkkaralle ja onnistuin sotkemaan oikeasta kädestä jokusen pilkun. Mitäpä menin hätäilemään päällyslakan kanssa.
Lakkauksesta olisi voinut tulla paljon rauhallisempi, jos olisin osannut luovuttaa pilkkutikun kanssa. Mutta nyt mennään tällä enemmän on parempi -ajatuksella. Decalien värittely on kyllä mukavaa puuhaa, tätä samaa kukkaleimaa on pakko päästä toteuttamaan piakkoin myös toisenlaisilla väreillä.

Iskeekö teihin pikkukuvien värittely? :)

6 kommenttia:

 1. Siis nämä on hienot ja ihanan retron väriset :)

  VastaaPoista
 2. Hauskat! :) En ole pitkaan aikaan tehnyt leimadecaleita, mutta voisi kylla ottaa projektiksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noiden tekeminen on kyllä yllättävän koukuttavaa puuhaa, kun pääsee alkuun. :)

   Poista
 3. Pystyn lähes kuvittelemaan miltä se mekko näyttää :) harmi kun et kuitenkaan ehtinyt kuvaa nappaamaan. Kynsistä tuli tosi hienot!

  Mä rakastan leimadecaleja ja leadlightingia.

  VastaaPoista